dahlia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Po tráve sa nechodí, po tráve sa smeje

Alebo aj plače. Ako sa to podarilo mne.
Prečo?
Je jedno, že výsledkom mojich hokusov pokusov je zodraté koleno a noha, ktorá sa mi pravdepodobne bude hojiť ešte velice dlho.

Ujasnime si to, teraz myslím trávu v záhrade, nie tú v podobe jointa. :)

Takže, môžeme pokračovať, keďže vieme, o čom je reč.

Iste si mnohí pamätáte, že na konci minulého leta som upadla do kómy. A svet potom veru nie je gombička. Deň čo deň musím čeliť novým výzvam. A jednou z nich bola tráva.

Sedela (či ležala?) som si na lehátku a pozorovala šantiace decká. Bazén, trampolína, obrovské pieskovisko... A tráva. Od ktorej ma delilo asi 30 cm betónu. A ktorá sa stala mojim cieľom. Chcela som sa jej dotknúť, veď je to takmer rok, čo som po nej kráčala, ležala na nej, brala ju ako samozrejmosť... No ako som sa už presvedčila, nič nie je samozrejmé. Viem, s čím všetkým musím bojovať. A s čím všetkým som bojovala na vozíku.
Každopádne som sa na tú trávu s pomocou iných dostala. Aj slzičku som vyronila, veď kto by nie. Následne sa však začalo tragikomické divadlo pre susedov. Bolo by azda normálne, keby videli po záhrade štvornožkovať malé dieťa, no nie 30 ročnú kofu.
Sranda by bola, keby som mala tak osemdesiat, samozrejme, že tento nápad nebol z mojej hlavy, čítala som o profesorovi po porážke a jeho syn ho pravidelne nechával štvornožkovať po záhrade. Až tým vyvolával vlnu pohoršenia u susedov. :)

Prečo je však kontakt so Zemou taký dôležitý?
Za jedno, sme v priamom kontakte s Matkou Zemou, za druhé, chôdza po tráve (alebo v našom prípade štvornožkovanie) je blahodárne aj pre náš mozog. Nech to akokoľvek komicky znie. :)

Bola by som rada, keby sa na nás nik nepozeral ako na infantilných tupcov, ale aby tento (akýkoľvek) priamy kontakt so Zemou bol niečim normálnym.
A možno aj vy po tom budete môcť povedať: "Po tráve sa nielen chodí, ale aj smeje."

kvadruparéza | stály odkaz

Komentáre

  1. dahlia
    človeku dobre je-ked sa zasmeje...smiech lieči..tak si dopraj..jedno je-čo príčina..
    želám trvalé posúvanie..
    publikované: 29.07.2013 14:17:39 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. dahlia
    to čo je pod nami, to zelené a mäkké, to je tráva.....Mikuláš Kováč
    Prečítaj si jeho báseň. Je krásna.
    Tráva - Je to domov mnohých nám neznámych, príjemných aj nepríjemných. Nuž ale keď ty chceš po nej plakať, plač! Keď sa budeš smiať od radosti, aj iní sa budú smiať od šťastia, že budú vidieť ojedinelú tvoju radosť.
    ==nik nepozeral ako na infantilných tupcov, == to je z tvojho pohľadu. Z pohľadu tých pozerajúcich je to úžas nad tvojou silou, ktorá sa zračí z nečakaného obrazu radosti a možno prekonania samej seba
    publikované: 07.08.2013 14:35:31 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014