dahlia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Usmejte sa!

Smile! Why? because you can! Usmej sa! Prečo? Pretože môžeš! Takáto veta zdobila fotku od mojej sestry, na ktorej som bola ja. Na vozíku...
Smejem sa, pretože viem, že budem jedného dňa opäť chodiť. A behať. No poznám aj takých, ktorí už nie. Nemajú nohy. Ani ruky. Alebo ich tie ich neunesú. Už nikdy. No vedia sa smiať. A rozosiať radosť aj vôkol seba...

Poznám aj takých, ktorí majú všetko. Na za jediný deň, kedy by mohli chodiť, by dali čokoľvek. Takto si môžu kúpiť len lepší vozík. A naučili ma, že s vozíčkarom nemám ísť nikdy na páku. :)

Každú noc, keď sa obraciam na druhý bok, mám pred očami ľudí, ktorí to bez pomoci nezvládnu. A majú na to... Len sila sa nikam podela. Do neznáma.

Som hrdá, že mám možnosť patriť medzi týchto ľudí. A vidieť svet z inej perspektívy. Už nikdy nebudem taká ako predtým, hoci sa to niektorým ľuďom nepáči. Tým viem povedať len jedno: „Váš problém!“ :) Aj to len vďaka programu na rozprávanie. Sama rozprávam len veľmi málo. A rozumie mi len zopár ľudí. S vypätím všetkých síl.

Nabudúce, keď sa Vám bude zdať, že máte nejaký problém, spomeňte si, že stojíte na vlastných nohách. A nemusíte premýšľať, ako vystúpite na ďalší schod. A dokážete si sami urobiť cop.
Samozrejmé? Nie tak úplne. Tak sa usmejte! Máte na to dôvod.

len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. usmej sa
    ..bo dokážeš napísať svoje pocity na papier..
    bo veríš..veríš-že raz budeš chodiť...
    =kde je viera-tam je cesta..=
    usmej sa
    kým si
    usmej sa
    že si..
    :-)
    publikované: 22.12.2012 19:35:03 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014