dahlia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

90%

V nesprávny čas na nesprávnom mieste. Alebo prečo nenávidím isté mesto. Viac ako kedykoťvek predtým...
Bolo mi zle. Až tak veľmi, že sme skončili na pohotovosti. Určili mi zlú diagnózu. A skončila som na JIS. Ako mnohí. No upadla som do kómy. Ako viacerí. No prežije to len 10%. A ja patrím medzi tých vyvolených. Hoci som skočila zle. Ale žijem. Vďaka mojej motivácii. A vďaka motlibám všetkých... Aj Chorvátov. A vďaka mojej silnej vôli. Učím sa všetko znova. Jesť, piť, chodiť...Dýchať... To bolo otázkou prežitia. Ak som si niekedy myslela,že je niečo ťažké, tak som sa mýlila. Rehabilitácia je oveľa ťažšia. Ale chcem ísť vpred. Lebo ho ľúbim. Triezvo, no predsa. A svoje dve deti... To je dôležité. A moja motivácia. O behaní sa mi už aj sníva. O maľovaní zas snívam ja. Namiesto toho hltám hadice. A režú mi brucho. Čia je to chyba? Dnes je to jedno. No keď vyzdraviem, s chuťou ho nakopem do riti. Ešte stále slabšou pravačkou. S rozbehom... A nielen ja... Pomoc už čaká. Kým ja bojujem. Statočne... Veľa vecí je inak než predtým. To, čo sa nedalo sa zrazu dá. Aj písať tento článok ľavou. Aj milovať. Aj byť šťastný. A spokojný s tým, čo je. Aj byť trpezlivý. To mi vždy chýbalo.

Pripravovala som sa na polmaratón. Namiesto toho tu už pár týždňov ležím. V tretej nemocnici. A páchajú na mne zverstvá, ktoré nazývajú liečbou. No vôkol mňa nikto neumiera. A dovolili mi ísť domov.

Nepoďakovala som sa tým, ktorí mi toto spôsobili. Ešte nerozprávam. No Božie mlyny melú pomaly, ale isto. A my sme bežci. A sme silní. Nikdy sa nevzdáme.

len tak... | stály odkaz

Komentáre

  1. Dahlia, veľmi Ti
    držím palce, si bojovníčka a toto inak skončiť ako Tvojím víťazstvom nemôže, nemám ani ja veľa energie ale posielam Ti všetkú,ktorá mi ostala, drž sa dievča..
    publikované: 16.10.2012 20:40:47 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. dahlia
    želám silu prekonať problémy a vyhrať..asi..poznám tvoje pocity..bezmocnosti..a veľkej túžby vyhrať bitku..pred 20 rokmi som bola rovnako na tom-strašné bolesti-nezaberali žiadne lieky..telo aut..v hlave sa miešalo zúfalstvo+bezmocnosť + NáDEJ+VIERA..následky zostali doživotne..ale..zvládla som to tak-že som po 15 mesiacoch začala učiť a plnila si úlohu matky..
    zázraky sa stávajú..
    verím-že aj tebe..
    publikované: 17.10.2012 09:55:50 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. P.s.:
    ak budeš chcieť-napíšem ti-čím a ako som krmila svoju dušu,aby nestratila VIERU...lebo-to je najdôležitejšie pre úspech...
    nevzdávať sa..
    /dnes už taká silná nie som..:-(/
    publikované: 17.10.2012 10:01:11 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. behala si
    bola zdravá, odmlčala si sa kamarátke v bolestiach, teraz sa trápiš, ja sa stále trápim tiež, ako pred rokom, stále rovnako, ale verím, že ma v zdraví opäť predbehneš...:-)
    publikované: 18.10.2012 16:52:48 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014